72 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk De Scheg te Pijnacker

72 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk De Scheg  te Pijnacker

Op 17 februari jl. hebben Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een samenwerkings-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 72 sociale huurappartementen. In de nieuwe woonwijk komen in totaal 100 huur- en koopappartementen, waarvan Staedion 72 woningen zal afnemen.

Een mooie mijlpaal

De samenwerking tussen Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling voor deze locatie is enkele jaren geleden reeds gestart. “Goed dat de afspraken voortvloeiend uit de gevoerde overleggen nu zijn geconcretiseerd middels ondertekening van deze overeenkomst! Een mooie mijlpaal voor dit project dat tegemoetkomt aan de grote vraag naar sociale woningbouw”, laat Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, weten.

Meer betaalbare woningen beschikbaar

Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion, zegt: “Wij zijn blij dat wij in Pijnacker-Nootdorp sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan onze reeds bestaande woningvoorraad. Dit project draagt bij aan onze doelstelling om betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp beschikbaar te maken. We zijn trots dat we op deze mooie plek een steentje bij kunnen dragen aan het tekort aan sociale huurwoningen, ook in deze omgeving.”

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt de 72 sociale huureenheden in opdracht van Staedion en gaat deze ook realiseren. Naar verwachting start de bouw in 2022.

Over Janssen de Jong Projectontwikkeling

Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo.

Over Staedion

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten, zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Hun missie is een eigen thuis bereikbaar maken met haar bewoners. Het werken aan een fijne woonomgeving doet ze samen met de bewoners en (maatschappelijke) partners.

1