Gebiedsvisie De Scheg vastgesteld

Gebiedsvisie De Scheg vastgesteld

Janssen de Jong Projectontwikkeling en de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan een integrale visie voor het gebied De Scheg. Het gebied moet een aantrekkelijke plek worden voor mensen die graag in een rustige woonomgeving wonen met veel groen, in de buurt van voorzieningen als het openbaar vervoer, winkels en werk. Dit heeft geresulteerd in vaststelling van de gebiedsvisie voor De Scheg door de gemeenteraad op 26 september jl. Hiermee is een kader gevormd voor de ontwikkeling van dit gebied en de verdere uitwerking naar een stedenbouwkundig plan en de bestemmingsplanprocedure.

De wijk ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrenst door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg. Het centrum van Pijnacker is vlakbij en mede dankzij de nabijgelegen bushalte, het Randstadrailstation ‘Centrum’ en de nieuwe fiets- en voetverbinding richting het Molenpad is de bereikbaarheid van De Scheg uitstekend.

Grote diversiteit
De Scheg wordt een wijk met een grote diversiteit aan flora en fauna, maar ook aan woningtypen. Zo komen er vrijstaande woningen, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen,  rug-aan-rugwoningen en appartementen. Het plan omvat 325-350 nieuwe woningen, waarvan circa 30% sociale huur- en koopwoningen. Op een aantal belangrijke zichtpunten wordt de architectuur verbijzonderd, bijvoorbeeld door middel van materiaalgebruik of een kapverdraaiing.

Energiezuinig
Janssen de Jong Projectontwikkeling wil met De Scheg een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen omtrent de energievoorzieningen. Aardgasvrij is inmiddels de norm en zal ook voor deze locatie gelden. De grondgebonden woningen worden minimaal energieneutraal (EPC = 0). Samen met de gemeente wordt gekeken naar verschillende uitwerkingen en concepten om energiezuinige en kwalitatief goede woningen te realiseren.

Op de hoogte blijven van het project? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief via de projectenwebsite www.wonenindescheg.nl.