Huuraanbod in KIEM uitgebreid naar 100 appartementen

Huuraanbod in KIEM uitgebreid naar 100 appartementen

Het aanbod sociale huurwoningen in woonwijk De Scheg in Pijnacker wordt uitgebreid van 72 naar maar liefst 100 appartementen. Op 9 januari 2024 tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst hiervoor. Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben vervolgens een turn key-overeenkomst gesloten voor de realisatie van de aanvullende 28 eenheden. De huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’ waar in totaal ruim 300 woningen worden gerealiseerd.

 

Staedion is de afnemer van de 72 appartementen in de gebouwen ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’, waarvan de bouw op korte termijn start. De 28 appartementen in gebouw ‘Ruigrokweide’, die nu het sociale huuraanbod in KIEM aanvullen tot 100, stonden oorspronkelijk gepland als sociale koop. Om nog beter aan te sluiten op de vastgestelde woonvisie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, is ook het derde gebouw omgezet naar sociale huur. Met deze aanvulling wordt voorzien in een grote vraag naar sociale huurwoningen.

 

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 100 woningen in Pijnacker is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat we het aantal sociale woningen in dit project kunnen uitbreiden naar 100 woningen. Dit plan draagt bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.”

 

Wethouder Frank van Kuppeveld vertelt: “Deze extra sociale huurwoningen dragen bij aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en deze blijven langjarig behouden voor de doelgroep die deze woningen hard nodig heeft.” Stefan Boere, regiodirecteur Janssen de Jong Projectontwikkeling vult aan: “Door de goede samenwerking met zowel de gemeente als Staedion kunnen we in Pijnacker verder invulling geven aan onze ambitie om vitale, sociaal verbindende buurten te creëren.” De bouw van de 28 appartementen zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

Ext_Cam_J_01_1