Nieuwe duurzame, gasloze woonwijk in Pijnacker-Nootdorp: De Scheg

Nieuwe duurzame, gasloze woonwijk in Pijnacker-Nootdorp: De Scheg

Projectontwikkelaar Janssen de Jong gaat circa 300 gasloze woningen ontwikkelen op locatie De Scheg in Pijnacker. Op 23 april jl. hebben gemeente Pijnacker-Nootdorp en de ontwikkelaar hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst om de gebiedsontwikkeling mogelijk te maken.

Wethouder Jaap van Staalduine geeft aan dat de gemeente blij is met het initiatief van Janssen de Jong Projectontwikkeling: “De ondertekening is een mooie eerste stap richting de herontwikkeling van deze locatie naar een duurzame, gasloze nieuwbouwwijk in Pijnacker".

De nieuwbouwlocatie ligt ter hoogte van de bocht Vlielandseweg en Katwijkerlaan in Pijnacker. Een locatie dicht tegen het natuur- en recreatiegebied De Balij en tegelijk vlakbij metrostation Pijnacker Centrum. Momenteel is het gebied grotendeels in gebruik als grasland met verspreid liggende leegstaande kassen. Binnen enkele jaren zal hier een prettige, duurzame woonwijk verrijzen. Het vlekkenplan van de nieuwe wijk is opgesteld door bureau IMOSS uit Amersfoort en wordt de komende periode in overleg met de gemeente verder uitgewerkt tot een stedenbouwkundig plan.

Duurzaam wonen in Pijnacker
De Scheg krijgt een duurzaam karakter met oog op de toekomst. Alle woningen worden gerealiseerd zonder gasaansluiting. Daarnaast worden alle grondgebonden woningen minimaal energieneutraal en biedt de ontwikkelaar de optie voor een Nul-op-de-Meter-woning. De koper bepaalt zelf de mate van duurzaamheid in zijn of haar gasloze woning.

De nieuwe wijk krijgt circa 300 woningen met een afwisselend woningbouwprogramma. Naast koopwoningen in de vrije sector komt er met circa 100 sociale huur- of koopwoningen ook plek voor bijvoorbeeld jonge starters en kleine huishoudens. Het plan kent daarbij een variatie aan woningtypes. Zo komen er appartementen, rug-aan-rug-woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Volop keuze dus voor nieuwe bewoners!

Janssen de Jong Projectontwikkeling is in overleg met woningcorporatie Staedion over de ontwikkeling van de sociale huurwoningen voor De Scheg.

Planning
De verwachting is dat de anterieure overeenkomst tussen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Janssen de Jong Projectontwikkeling en de bestemmingsplanprocedure in de loop van dit jaar wordt gesloten c.q. gestart. Op zijn vroegst zal op deze locatie begin 2020 gestart worden met de bouw.