Ondertekening anterieure overeenkomst

Ondertekening anterieure overeenkomst

Ondertekening anterieure overeenkomst nieuwbouw De Scheg te Pijnacker

Op 26 november jl. hebben Frank van Kuppeveld, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, de anterieure overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe wijk De Scheg in Pijnacker. Janssen de Jong Projectontwikkeling is voornemens om binnen de wijk gefaseerd circa 323 woningen te realiseren, waarvan 100 sociale huur- en koopappartementen. De huurappartementen zullen worden verhuurd door woningcorporatie Staedion.

De wijk ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrensd door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg.

Diverse woningtypen

De Scheg is een ontwikkeling waar wonen en groen een natuurlijke samenhang zullen krijgen. Het project kent een grote diversiteit aan woningtypen. Zo komen er vrijstaande woningen, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen, rug-aan-rugwoningen en appartementen. Op een aantal belangrijke zichtpunten wordt de architectuur verbijzonderd, bijvoorbeeld door middel van materiaalgebruik of een kapverdraaiing.

Klimaat- en wateradaptiviteit

De wijk is ontworpen in samenwerking met ontwerp- en adviesbureau IMOSS, specialist in stedenbouw, landschap en buitenruimte. Belangrijke thema’s die terugkomen in het ontwerp van de wijk zijn klimaat- en wateradaptiviteit. De openbare groene ruimte vormt in De Scheg de basis voor ontmoetingen. De veelvoud aan planten en bomen die aangeplant zullen worden, zorgen ervoor dat de wijk het hele jaar door aantrekkelijk is voor mens en dier. Daarnaast zal water in het gebied een belangrijke rol gaan spelen. Water wordt oppervlakkig en zichtbaar gebufferd en afgevoerd in waterafvoerende en waterbergende wadi’s.

Energiezuinig

Janssen de Jong Projectontwikkeling wil met De Scheg een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen omtrent de energievoorzieningen. Aardgasvrij is inmiddels de norm en zal ook voor deze locatie gelden. De grondgebonden woningen worden minimaal energieneutraal (EPC = 0). Samen met de gemeente wordt gekeken naar verschillende uitwerkingen en concepten om energiezuinige en kwalitatief goede woningen te realiseren.

Naar verwachting zal de verkoop van de eerste fase starten in het najaar van 2022.