Stedenbouwkundige opzet

Stedenbouwkundige opzet

In het noorden van Pijnacker wordt de nieuwe woonwijk De Scheg ontwikkeld. Stapje voor stapje ontkiemd deze wijk zich tot een groene en fijne plek voor jong en oud. 

Vanaf de Vlielandseweg bereik je de entree van de wijk welke gevormd wordt door de nieuwe brug. Bij binnenkomst word je direct begroet door de vrijstaande woningen in modern-boerse architectuurstijl, gevolgd door de twee-onder-een-kapwoningen gelegen op de dijk van de Vlielandseweg. Vervolgens bereik je via ‘het Laantje’ de rest van de wijk. Het laantje ligt vrij in het groen en doet door zijn kromming informeel aan. Langs het Laantje worden parkeervakken gerealiseerd voorzien van graskeien. Hierdoor kan regenwater makkelijk opgenomen worden in de grond en het geeft  tevens de straat een groen karakter. Haaks op het Laantje liggen de ‘groene vingers’. Aan de groene vingers zijn de eengezinswoningen gelegen. De straten tussen de eengezinswoningen zijn autovrij. Hier worden wadi’s gecreëerd die zorgen voor waterberging en tevens uitnodigen tot spelen, ontdekken en ontmoeten. Ontdek het zelf of geniet van het uitzicht vanaf de veranda voor je woning.

Het Wiekenpad op

Het Wiekenpad op

Het Laantje gaat over in ‘het Wiekenpad’. Het Wiekenpad krijgt de uitstraling van een boers karrenspoor. De materialisatie is een knipoog naar het boerenerf. Via het Wiekenpad bereik je het erf van de geschakelde en vrijstaande villa's die gelegen zijn aan het Molenpad.

Langs het spoor verrijzen 5 appartementengebouwen gelegen in een groene parkachtige structuur. In het park worden ontmoetingsplekken, een wandelpad en speelplekken gecreëerd. De appartementen zijn bestemd voor verkoop en (sociale) verhuur.

In het zuidelijkste deel van de locatie worden rug-aan-rug-woningen gerealiseerd.

Natuurlijk wonen

Natuurlijk wonen

De architectuur van Kiem kenmerkt zich door toepassing van natuurlijke materialen. De woningen hebben een modern-boerse architectuurstijl. Dat houdt in dat er moderne elementen en boerse elementen in de woningen toegepast worden. Denk bij moderne elementen bijvoorbeeld aan grote stalen kozijnen, verbijzonderingen in metselwerk, verticale accenten in de gevels, grote ramen en houtwerk op gevels. En bij boerse elementen aan raamluiken, ‘barn’ deuren, gootklossen, roedeverdelingen in ramen en bijzondere kapvormen die iets weg hebben van de boerse schuur. 

Het contrast tussen het landschap en de architectuur zal de natuurlijke beleving optimaliseren. Het kleurgebruik van de materialen die worden toegepast in de woningen is in (lokale) aardetinten die refereren naar het landschap. Op sommige plekken zijn de materialen iets donkerder, daarmee worden bepaalde architectonische elementen extra benadrukt.

Met oog voor het klimaat

Met oog voor het klimaat

In het kader van klimaatadaptatie en biodiversiteit worden daken van woningen en bergingen gebruikt voor het realiseren van sedumdaken, ten gunste van waterbuffering. De gevels van de woningen en appartementengebouwen worden voorzien van gevelbeplanting. Ook worden in de gevels nestkasten gerealiseerd voor vogels en insecten.

Zo biedt Kiem een thuis voor mens en dier.

Woningaanbod

Woningaanbod

In Kiem worden 326 woningen gerealiseerd waarvan 151 appartementen. 100 appartementen worden aangeboden in het sociale huursegment.

Verder zullen er eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en rug-aan-rug woningen gerealiseerd worden. De grondgebonden woningen zijn bestemd voor verkoop op de vrije markt.

De woningen voldoen aan de meest actuele bouwbesluiteisen, wat onder andere inhoudt dat ze zeer duurzaam zijn. De woningen worden voorzien van warmtepomp met koel- en verwarmingsvoorziening, vloerverwarming en uitstekende isolatie. Een duurzaam huis belast het milieu minder en je hebt er zelf ook voordeel aan. Hoe duurzamer je woning, hoe lager je energierekening en hoe hoger je wooncomfort!

Nieuwbouw verdient zich terug

Nieuwbouw verdient zich terug

Een nieuwbouw woning lijkt misschien een stevige investering, bijvoorbeeld door de bijkomende kosten voor een mooie keuken en een zelf samengestelde badkamer. Tegelijkertijd is dit juist ook een groot voordeel, want wie wil er nu niet in een huis wonen die volledig voldoet aan je eigen wensen?

Daarnaast zijn er de financiële voordelen, zoals een lage energierekening door toepassing van de nieuwste technieken en goede isolatie. Ook betaal je bij nieuwbouw geen overdrachtsbelasting.

Tevens ken je als eerste bewoner de woning het beste en zijn er dus geen verborgen gebreken. Nieuwbouw kent zeker de eerste jaren geen onderhoud en mocht er wel een probleem ontstaan, dan is de kans groot dat de reparatie onder de garantie van de aannemer valt. Met een nieuwbouwwoning hou je tijd over om te ontspannen!